Asarto – optymalny wydruk małym kosztem

Produkty Asarto to rozwiązanie optymalizujące jakość, produkcję i marketing w stosunku do oczekiwań rynku. „Jakość jest najlepszą gwarancją pozyskania lojalności klientów i jest naszą obroną przed konkurencją i drogą do rozwoju marki” - zapewnia producent.

Dowiedzieliśmy się ponadto, że produkty Asarto otrzymały certyfikat TÜV Rheinland, potwierdzający ich jakość i właściwości. Producent dokłada starań by przy produkcji produktów, używać materiałów pochodzących z recyclingu oraz komponentów biodegradowalnych.

Niezależne testy kompatybilnych materiałów eksploatacyjnych miesięcznika PC World wskazały tonery do drukarek laserowych Samsung, marki Asarto, jako najlepsze w teście na „Najlepszy zakup”. Pierwsze miejsce w tym teście oznacza, że produkty Asarto okazały się najbardziej ekonomiczne. Użytkownik może cieszyć się wysoką jakością wydruku i niskim kosztem tego wydruku. Toner Asarto AS-LS1042N wystarcza na 2192 stron, czyli o 692 więcej od wydajność oryginalnego tonera. Rzeczywisty koszt wydruku jednej strony zdeklasował innych producentów, a w badaniu tym testowano tonery aż ośmiu marek: UNi-1, Asarto, ActiveJet, Colorovo, Elo, PriNTT, Accura, MyColor.

Niezależny test ukazał się we wrześniu 2013 roku w miesięczniku PC World.

Dodatkowo produkty ASARTO zostały nagrodzone prestiżowym godłem „Laur Konsumenta” w kategorii Odkrycie Roku 2013.
Marka otrzymała również certyfikat EU Standard 2014.
Są to bardzo znaczące  wyróżnienia dla tak młodej ale nowoczesnej i dynamicznej marki, Nktóra z sukcesem podbiła rynek.

Niezawodność jest znakiem rozpoznawczy produktów ASARTO.